dimarts, 26 d’octubre del 2010

L'evolució del treball a la costa

A les classes de Medi estem aprenent el que és el sector terciari, que és el sector dels serveis. Una de les coses que hem après és que cada cop hi ha menys gent treballant al sector primari, i en canvi, moltíssima gent treballa al sector terciari.
El golf de Roses des de l'aire
A Catalunya, com que tenim molta costa, abans hi havia molta gent treballant i vivint de la pesca, però ara... sabeu en què s'han transformat els antics ports pesquers? I els fills dels que eren pescadors, sabeu de què treballen, ara? I el paisatge de la costa, com era abans, i com és ara?
Aquí teniu uns vídeos d'un programa molt interessant de TV3 que es diu Espai Terra, on podeu veure la costa de dos llocs de Catalunya, i escoltar algunes coses molt interessants que explica. Fixa't que tenen dues parts:
- La costa del Baix Penedès: primera part, segona part
- El Golf de Roses: primera part, segona part
A veure què et semblen! Segur que t'ajuden a entendre els canvis en les feines que hi ha hagut a les comarques de costa.

4 comentaris:

  1. Anna Julià 4tA
    Hola no ho acabo d'entendre molt bé però...Sona bé!yupyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!

    ResponElimina
  2. Hola Dani jo he anat ha aquestes cales amb una
    llanxa.

    ResponElimina
  3. roger 4-11-10:Hola aquest video es una passada el que vem veure jo estava amosionat per els carrers de aigua pensava que aquella ciutat era de fantasia pero es vritat ja que tots deien que una ciutat diferent tambe te els carrers de aigua.Adeu.

    ResponElimina
  4. nohe acabat dentendre aquest tema dani



    anna lucas 4tB

    ResponElimina